[sg_popup id=1363]

Ние овозможуваме светот да го говори Вашиот јазик.

Профил на компанијата

ЛИНГВИСТИК СИСТЕМС е основана во април 2005 година, како компанија за преведувачки и толкувачки услуги.

Во тој момент таа беше давател на услуги на купувачот на „Електростопанство на Македонија“, „ЕВН Австрија“, покривајќи ги потребите на инвеститорот со до 13 толкувачи за еден јазичен пар дневно.

Лингвистички услуги

Превод
Превод претставува точен пренос на изворен текст во целен текст. Зависно од видот на преводот, разликуваме судски и незаверен превод.
Прочитај Повеќе
Толкување
Толкување претставува пренос на говорен изворен текст во говорен целен текст. Постојат повеќе форми на работа: симултано толкување и консекутивно толкување.
Прочитај Повеќе
Поврзани Услуги
Поврзаните услуги вклучуваат Едитирање, Лекторирање и Толкувачка и Конференциска Опрема (Кабини, Микрофони итн.)
Прочитај Повеќе

Корпоративни услуги

Корпоративна поддршка
Под корпоративна поддршка ја подразбираме помошта за одговарање на потребите на сопственикот на правен субјект при основање компанија, како и решавање на прашања што се дел од неговото работење.
Прочитај Повеќе
Трансфер услуги
Нудиме ексклузивни транспортни услуги за нашите клиенти со патнички моторни возила “BMW X6” и “Landrover Discovery” (за рурални траси).
Прочитај Повеќе
Сместување делегати и избор на локации за настани
Во Македонија резервираме сместување кое соодветствува на вашите барања.
Прочитај Повеќе
Активности во слободно време
За овозможување порелаксирано опкружување за деловна соработка.
Прочитај Повеќе

Клиенти и партнери

 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image

Контакт

Адреса: Бул. Партизански одреди бб, сек.1, лок.3в (ТЦ Лептокарија), 1000 Скопје, Република Македонија

Мобилен: +389 70 311 108

Телефон: +389 (0)2 3071 578

E-mail: info@linguisticsystems.eu

Забелешка: Стручните дефиниции делумно беа преземени од книгата „Handbuch Translation”, Mary Snell-Hornby, Hans G. Hönig/Paul Kußmaul, Peter A. Schmitt (Hrsg.),  1998, Stauffenburg Verlag Brigitte Narr GmbH.

[wpgmza id=”1″]